projekty   studio   oferta   kontakt   en




Dwa i pół 
pokoju


Dopasowując układ mieszkania do potrzeb użytkowników powstały jasne, przestronne wnętrza, gdzie zmieściła się sypialnia z garderobą, salon połączony z kuchnią i półotwartym pokojem oraz wygodna łazienka. 


Pierwotnie mieszkanie o powierzchni 55 m2 składało się z trzech małych pokoi, łazienki, długiego i ciemnego korytarza oraz osobnej kuchni. Przestawienie ścian działowych pozwoliło na pozbycie się długiego korytarza, uzyskanie dostępu do balkonu z salonu oraz doświetlenie całego mieszkania.
Podłogi w całym mieszkaniu są identyczne, w kolorze ciepłego, jasnego drewna. Kolorystyka jest stonowana i przytulna. W niewielkim przedpokoju powstały dwie szafy wnękowe, pomiędzy którymi znajdują się drzwi do łazienki. Duże lustro optycznie poszerza dość wąski korytarz. Przy samym wejściu, gdzie ściana jest najbardziej narażona na zbrudzenia, została zastosowana tapeta, identyczna jak w jadalni. Dzięki obszernej garderobie prosta i niewielka sypialnia zawiera tylko niezbędne sprzęty. Czarna ściana sypialni stanowi tło dla białych mebli oraz ironicznego plakatu autorstwa Magdy Danaj. 

inwestor: prywatny autor: Anna Kołodzińska, Marta Niedbalec projekt: 2014 realizacja: 2014 zakres prac: projekt wnętrz wraz z nadzorem autorskim powierzchnia: 55m2 lokalizacja: Środa Śląska fot. Marta Niedbalec link do projektu kuchni: cegła na ścianie




użyj bocznych strzałek, aby obejrzeć  metamorfozę  układu pomieszczeń w mieszkaniu
︎





Salon został połączony z kuchnią oraz pokojem z balkonem, który po przebudowie pełni rolę jadalni. Pokój zachowuje jednak łatwą możliwość zamknięcia. Część z jadalnią została optycznie wydzielona za pomocą tapety w jasnoszare trójkąty.








Link do projektu kuchni:

Projekt kuchni ze ścianą z cegły










W łazience zastosowano płytki o kolorze i fakturze betonu. Całość dopełnia biel oraz elementy z drewna. Pod blatem, obok wpuszczanej w blat umywalki, znalazło się miejsce na pralkę. Niewielką wnękę wypełniły półki z koszykami na kosmetyki. We wnęce łazienki znalazł się obszerny prysznic z odpływem liniowym.






oglądaj dalej

︎


  
projektowanie wnętrz Wrocław, projekty wnętrz Wrocław, architekt Wrocław © 2016 Marmur Studio Anna Smardz