projekty   studio   oferta   kontakt   en




Brakujący
element


Spacerując zaciszną ulicą możemy go nawet nie zauważyć. Tylko okoliczni mieszkańcy wiedzą, że jeden z modułów ich osiedla przez prawie trzydzieści lat niepokoił przechodniów - aż do teraz. Po niewielkiej przebudowie dom z przykuwającego uwagę straszydła przeobraził się we wtopiony brakujący element.

Dom, wraz z całym zespołem, powstawał w latach 1984-1989 - nie został jednak ukończony. W 2011 roku wznowiono inwestycję, przebudowując przy okazji cały środek. Ciekawy układ konstrukcyjny i sposób komunikacji zostały zachowane - stropy rozłożone są co pół kondygnacji. Dom stał się niepozorny i teraz ginie w rytmie sąsiadów. Dopiero po chwili zauważamy duże i smukłe okna oraz wycofane wejście. Na niskim parterze (poziom garażu) mieści się jadalnia, która łączy się z kuchnią i salonem jednym biegiem schodowym. Na półpiętrze i piętrze zlokalizowano część prywatną - sypialnie i łazienki. Wnętrza domu są surowe, jednocześnie skrywając wiele nietuzinkowych akcentów. Całość tworzy oryginalny i przytulny efekt, pomimo niewielkich środków.

inwestor: prywatny autor: Anna Kołodzińska Marmur Studio projekt: 2011 realizacja: 2011-2016 powierzchnia: 188m2 lokalizacja: Wrocław fot. Maciej Lulko link do projektu wnętrz: Surowość po polsku


















Dwupoziomowy drewniany taras, który łączy pomieszczenia od zewnątrz, od strony ogrodu, zdecydowanie przypadł do gustu wszystkim domownikom.
















oglądaj dalej

︎


  
projektowanie wnętrz Wrocław, projekty wnętrz Wrocław, architekt Wrocław © 2016 Marmur Studio Anna Smardz